تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی یکی از مهمترین سوالات افرادی است که قصد خرید قابلمه دارند. ظروف گرانیتی و سرامیکی با کیفیت بالا می توانند از چسبیدن غذا جلوگیری کنند و نسبت به سایر ظروف بسیار ایمن تر هستند.  در این مقاله، تمام جنبه های ظروف گرانیتی و سرامیکی، از جمله مزایا، معایب و کارایی آنها را به طور کامل بررسی می شود. اگر شما هم به دنبال ظروف نچسب برای جایگزینی ظروف تفلون خود هستید، با ما همراه باشید. در این مقاله به این سوالات به تفصیل پاسخ خواهیم داد.

  • تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی چیست؟
  • کدام یک از نظر عملکرد و عدم سمیت بهتر است؟
  • آیا ظروف گرانیتی و سرامیکی می توانند جایگزین قابلمه و تابه های روکش تفلون شوند یا خیر؟

اگرچه ظروف گرانیتی و سرامیکی از مواد مختلفی ساخته شده اند، اما از نظر کارایی، ایمنی و دوام تقریباً کیفیت یکسانی دارند. برتری نسبی که می توان به ظروف سرامیکی نسبت داد عدم تغییر رنگ و حفظ کامل حرارت است. اگر این سوال برای شما هم پیش بیاید پاسخ قطعا بله است.

بررسی ظروف گرانیتی

ظروف گرانیتی یکی از انواع ظروف لعابی می باشد. این ظروف معمولاً از یک هسته فولادی کربنی پوشیده شده با لعاب چینی ساخته می شوند. با وجود نامش، در ساخت این ظروف از گرانیت استفاده نشده است، اما به دلیل شباهت آن به گرانیت به این شکل نامگذاری شده است.

مزایای ظروف گرانیتی

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی
مزایای قابلمه گرانیتی و استفاده آن در آشپزی

گرچه گرانیت های مدرن به استحکام ظروف قدیمی مورد استفاده نیستند، اما همچنان مزایای زیادی دارند که در این مطلب به آنها اشاره می کنیم. بر خلاف چدن، گرانیت زنگ نمی زند و روکشی که معمولا در آنها استفاده می شود بی ضرر است و می توانید به راحتی بدون اینکه عناصر اسیدی بر طعم و بوی غذای شما تأثیر بگذارد، غذای خود را بپزید. سومین موردی که می توان به آن اشاره کرد این است که ظروف گرانیتی مدرن زمان پخت را تسریع می کنند و حاوی مواد شیمیایی مضری نیستند که بر سلامت ما تأثیر بگذارند و وزن این ظروف کمتر از چدن است. آنها سبک، صاف و نچسب هستند.

معایب ظروف گرانیتی

معایب ظروف گرانیتی
معایب ظروف گرانیتی

مانند هر محصول دیگری، ظروف گرانیتی نیز دارای معایبی است که به آنها اشاره می کنیم. این ظروف برای اجاق گاز شیشه ای مناسب نیستند زیرا می توانند شیشه را بشکنند. برخلاف محصولات یا نسخه های قدیمی که لایه های ضخیم تری دارند، گرانیت های مدرن بسیار نازک هستند که از حفظ گرما در آنها جلوگیری می کند. ظروف گرانیتی شکننده هستند و باید با احتیاط استفاده شوند تا لعاب خراشیده نشود. هنگام آشپزی باید از ظروف چوبی یا پلاستیکی استفاده شود. اگرچه بسیاری از تولیدکنندگان ادعا می کنند که ظروف گرانیتی آنها نچسب است، اما با گذر زمان غذای طبخ شده در این قابلمه ها به کف قابلمه می چسبد.

 

بررسی ظروف سرامیکی

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی
بررسی قابلمه سرامیکی و قابلیت های آن

ظروف سرامیکی در دهه 1960 به دلیل خواص نچسب و مواد شیمیایی کمتری نسبت به ظروف با روکش تفلون محبوب شدند. متأسفانه، طبق گفته FDA، به دلیل لعاب و کوره استفاده شده، احتمال زیادی وجود دارد که ظروف سرامیکی سنتی به سرب آلوده شوند. با این حال، ظروف آشپزی سرامیکی مدرن ساخته شده بر اساس دستورالعمل های FDA بدون سرب هستند و آن را برای پخت و پز روزمره ایمن و مناسب می کند.

جنس ظروف سرامیکی :

ظروف با روکش سرامیکی: این ظروف دارای پایه آلومینیومی پوشش داده شده با لعاب سرامیکی هستند و رایج ترین ظروف سرامیکی موجود در بازار هستند.

ظروف سرامیکی کامل: برای ساخت ظروف سرامیکی قوی ابتدا خاک رس و آب را با هم مخلوط می کنند. و پس از ریختن این مخلوط در قالب برای پخت در فر قرار داده می شود. به همین دلیل است که گاهی اوقات به ظروف پخت و پز سرامیکی جامد به عنوان ظروف پخت و پز می گویند. پس از اتمام فرآیند پخت، آن را در لعاب شیشه فرو می‌برند که باعث می‌شود در برابر لک و چسبندگی مقاوم باشد.

مزایای استفاده از ظروف سرامیکی

مزایای قابلمه های سرامیکی
مزایای قابلمه های سرامیکی که باید بدانید!
  1. روکش نچسب این نوع ظروف باعث راحتی شستشو می شود.
    1. از آنجایی که غذا به راحتی نمی چسبد، می توانید از روغن کمتری هنگام پخت استفاده کنید. باعث می شود زندگی سالمی مصرف کمتر چربی داشته باشید.
    2. ظروف با روکش سرامیکی سبک تر از چدن هستند. این ماده غیر واکنشی است و در رنگ ها و طرح های مختلف موجود است، اما تاثیری بر طعم و بوی غذای شما نخواهد داشت.
    3. یکی دیگر از مزایای ظروف سرامیکی صرفه جویی در زمان است زیرا به سرعت گرم می شوند. و از آنجایی که ظروف سرامیکی دمای مناسبی دارند، می توانید انتظار یک غذای کاملاً پخته را داشته باشید.

معایب استفاده از ظروف سرامیکی

    1. این ظروف برای پخت و پز با حرارت بالا مناسب نیستند.
    2. ظروف با روکش سرامیکی با قاشق های فلزی سازگار نیست زیرا ممکن است به پوشش داخلی آنها آسیب برساند. قاشق های پلاستیکی یا چوبی برای استفاده از این ظروف توصیه می شود. اما با این حال ظروف سرامیکی مستعد خط و خش هستند.

 

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی

تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی
تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی

در مقاله تفاوت قابلمه های گرانیتی و سرامیکی تا اینجا در مورد ویژگی های قابلمه گرانیتی و قابلمه سرامیکی صحبت کردیم. به نظر شما آنها برتری قابل توجهی نسبت به یکدیگر داشتند؟

1- تفاوت کارایی قابلمه گرانیتی با سرامیکی

هنگام خرید ظروف، یکی از مواردی که اکثر مردم به آن توجه می کنند کیفیت محصول است. خوشبختانه، وقتی ظروف گرانیتی و سرامیکی باکیفیت می‌خرید، مطمئناً قبل از ورود به بازار، آزمایش تخم مرغ یا نیمرو را پشت سر می‌گذارند. ظروف گرانیتی و سرامیکی در جلوگیری از چسبیدن غذا موثرتر هستند.

از آنجایی که هر دو نچسب هستند، می توان گفت که به راحتی شسته می شوند. به علاوه، می توانید غذاهای سالم تری برای خانواده خود بپزید، زیرا نیازی به استفاده از روغن زیادی ندارید.

می توانید با خیال راحت سس گوجه فرنگی را در ظروف گرانیتی و سرامیکی بپزید. به دلیل پوششی که دارند، حتی اگر از مواد اسیدی استفاده کنید، طعم و بوی غذای شما تغییر نمی کند. به علاوه، هر دو اجاق گاز کارآمد هستند که در زمان و انرژی شما صرفه جویی می کنند. با این حال، این یک ظروف سرامیکی جامد است که حتی پس از خاموش شدن منبع حرارت می تواند گرمای خوبی را حفظ کند.

2- تفاوت ایمنی قابلمه سرامیکی و گرانیتی

سرب، PFOA و PTFE سه چیز هستند که به دلیل ماهیت شیمیایی و خطرات احتمالی آنها در ظروف آشپزی خود نمی خواهید. خوشبختانه، می توانید ظروف سرامیکی و گرانیتی را عاری از این مواد شیمیایی مضر تهیه کنید. هنگام خرید ظروف جدید، مطمئن شوید که بدون سرب، بدون PFOA و  PTFE  باشد. به این ترتیب، حتی اگر به طور تصادفی از حرارت بیش از حد برای تابه خود استفاده کنید، دیگر لازم نیست نگران سموم موجود در غذا باشید.

3- تفاوت دوام و مقاومت ظروف سرامیکی و گرانیتی

ظروف گرانیتی و ظروف سرامیکی از نظر دوام بسیار شبیه به هم هستند. انداختن آنها از ارتفاع ممکن است آنها را خراش دهد. همچنین استفاده از ظروف فلزی در این ظروف و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حرارت بالای شعله نیز به پوشش آسیب می رساند. همانطور که گفته شد، مهم نیست که این دو نوع ظروف آشپزخانه چقدر ظریف و لطیف باشند، شما همچنان می توانید با استفاده مناسب، آنها را تا سال ها در آشپزخانه خود داشته باشید.

4- تفاوت ظاهری ظروف سرامیکی و گرانیتی

وقتی صحبت از نبرد زیبایی شناسی به میان می آید، ظروف سرامیکی برنده آشکار هستند. ظروف گرانیتی در مورد رنگ آمیزی بسیار محدود هستند، در حالی که ظروف سرامیکی رنگ های متنوعی دارند.

ظروف گرانیتی و سرامیکی کدام بهتر است؟

ظروف گرانیتی و سرامیکی کدام بهتر است؟
ظروف گرانیتی و سرامیکی کدام بهتر است؟

همانطور که می بینید، تفاوت بین قابلمه های گرانیتی و سرامیکی بسیار ناچیز است و از نظر عملکرد، ایمنی و دوام بسیار مشابه یکدیگر هستند . اگرچه ظروف سرامیکی در حفظ گرما مؤثر نیستند، اما اگر به دنبال محصولی با کیفیت و منسب برای آشپزخانه خود هستید، هر دو گزینه‌های عالی هستند. با این حال، اگر دوست دارید در آشپزخانه تان ظرف های رنگی داشته باشید، ظروف سرامیکی برای شما مناسب خوهند بود، زیرا رنگ های متنوعی دارند.

این محصول هنوز هم بی نقص نیست. پوشش سرامیکی که برای ماندگاری نیاز به مراقبت دارد، باید از استفاده از حرارت زیاد برای پخت و پز در هنگام استفاده از آن خودداری کرد و فقط از ظروف پلاستیکی یا چوبی استفاده کرد.

با وجود این مشکل، هنوز هم این اجاق سرامیکی یک چیز ضروری در آشپزخانه به حساب می آید. ایمن، نچسب و کم مصرف است. و مزایای آن بسیار بیشتر از معایبش است، بنابراین ممکن است بیشتر از آنچه برای آن پرداخت می کنید، دریافت کنید.

نحوه تعمیر و نگهداری ظروف گرانیتی و سرامیکی

همانطور که قبلاً اشاره کردم، هنگام استفاده از ظروف گرانیتی و سرامیکی باید مراقب باشید. برای آگاهی از نحوه شست و شوی آن ها، لازم است بدانید شستن این ظروف با اسفنج های مخصوص پیشنهاد می شود.

فقط از شوینده های مایع برای شستشو استفاده کنید، پودرهای شوینده برای این ظروف مناسب نیستند.

چرا باید از ظروف گرانیتی و سرامیکی به جای تفلون استفاده کنیم؟

در بین لوازم آشپزخانه نچسب آیا تفلون مورد مناسبی است؟ متأسفانه تفلون و سایر پوشش های ناهمگن حاوی پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) و اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA) هستند. و زمانی که آنها بیش از حد گرم می شوند، پوشش شروع به خراب شدن می کند. سپس آنها شروع به ترشح این مواد شیمیایی سمی می کنند که می تواند با غذای شما مخلوط شود و باعث بیماری هایی مانند سرطان، ناباروری، اختلالات تیروئید و بیماری های کلیوی و کبدی شود.

اگرچه استفاده از این مواد شیمیایی در ظروف پخت و پز و قابلمه ها اخیرا محدود شده است، اما بهتر است ظروفی که آسیب کمتری به بدن می زنند مورد استفاده قرار بگیرند. خبر خوب این است که شما هنوز گزینه های زیادی برای پخت و پز دارید. همانطور که گفته شد ظروف گرانیتی و سرامیکی بسیار سالم تر و آسیب کمتری دارند و البته نیاز به نگهداری بیشتری نسبت به تفلون دارند.

همچنین اگر ظروف قدیمی تفلون دارید میتوانید اقدام به بازسازی ظروف نمایید و با گرانیتی کردن روکش داخلی این ظروف با آسودگی خاطر از آنها استفاده نمایید.

منبع:

https://www.webmd.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.