آیا استفاده از ظروف نچسب مانند تفلون بی خطر است؟

آنچه خواهید خواند

آیا استفاده از ظروف نچسب مانند تفلون بی خطر است؟

مردم در سراسر جهان از قابلمه و تابه های نچسب برای پخت و پز روزانه خود استفاده می کنند. استفاده از قابلمه های نچسب مانند تفلون می تواند برای پختن غذاهای که ممکن است به تابه بچسبند مفید باشد. اما در این مورد بحث و جدل زیادی درباره عوارض ظروف تفلون وجود دارد.

برخی منابع ادعا می کنند که ظروف تفلون مضر و سرطان زا هستند، در حالی که برخی دیگر اصرار دارند که پخت و پز با ظروف تفلون کاملاً ایمن است. این مقاله نگاهی دقیق به ظروف تفلون، اثرات آن بر سلامتی و ایمن بودن یا نبودن آشپزی با آنها دارد.

ظروف تفلون چیست؟

ظروف نچسب، مانند ماهیتابه ها و قابلمه ها، با ماده ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) که معمولاً به نام تفلون شناخته می شود پوشیده می شوند.

تفلون یک ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم های کربن و فلوئور تشکیل شده است. این اولین بار در دهه 1930 ایجاد شد و سطحی غیر واکنشی، نچسب و تقریباً بدون اصطکاک ایجاد می کند.

سطح نچسب ظروف آشپزی با روکش تفلون را برای استفاده راحت و تمیز کردن آسان می کند. همچنین به روغن یا کره کمی نیاز دارد، که آن را راهی کم چرب برای پختن و سرخ کردن غذا می کند.

با این حال، در دهه گذشته، ایمنی ظروف نچسب مورد بررسی قرار گرفته است. نگرانی ها بر روی ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA) متمرکز شده است که قبلاً برای تولید ظروف نچسب استفاده می شد اما امروزه از آن استفاده نمی شود. این تحقیقات همچنین خطرات مرتبط با گرمای بیش از حد تفلون را مورد بررسی قرار داده است. ظروف نچسب با ماده ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) پوشانده شده اند که به آن تفلون نیز می گویند. ایمنی ظروف نچسب در دهه گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.

 عوارض استفاده از PFOA در ظروف تفلون

PFOA یک ماده شیمیایی است که قبلا برای تولید تفلون استفاده می شد. این ماده در ایجاد بیماریهای مختلف مانند بیماری کلیه و کبد نقش دارد. PFOA در ایجاد بیماریهای مختلف مانند اختلالات تیروئید، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد و سرطان بیضه نقش دارد. همچنین با ناباروری و وزن کم هنگام تولد نیز مرتبط است.  در سال 2006 توسط آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده برنامه نظارت بر استفاده از PFOA آغاز شد و در نهایت در سال 2013 باعث حذف PFOA از محصولات تفلون شد.

حتما بخوانید
راحتی بدن در آشپزی با ظروف نچسب گرانیتی

همه شرکت های تولید ظروف تفلون با حذف این ماده در فرایند تولید محصولات خود موافقت کردند. در نهایت تمام محصولات تفلون که از سال 2013 به بعد تولید شده اند بدون استفاده از PFOA ساخته شده اند.

 

عوارض PFA در ظروف تفلون

در حالی که PFOA از محصولات تفلون حذف شده است، هنوز اجزای دیگری وجود دارد، یعنی PFAS (مواد هر و پلی فلوروآکلیل)، که به طور کامل شناخته نشده است.

این و سایر مواد موجود در محصولات تفلون ممکن است خطری برای سلامتی داشته باشند. تحقیقات برای درک کاملتر ماهیت آن مواد و چگونگی تأثیر آنها بر بدن انسان ادامه دارد.

هنوز چیزهای زیادی در مورد ایمنی فلوروپلیمرهایی که در حال حاضر استفاده می شوند ناشناخته است. کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی ایالات متحده به تازگی بیانیه ای در مورد خطر احتمالی PFAS در محصولات منتشر کرده است، همانطور که EPA به تازگی در مورد آنها در آب آشامیدنی هشدار داده است.

FDA اطلاعاتی را در مورد آنچه تاکنون در مورد ایمنی PFAها شناخته شده منتشر کرده است و تحقیقات برای درک کاملتر ماهیت این مواد و نحوه تأثیر آنها بر بدن انسان ادامه دارد.15منبع مورد اعتماد،16منبع مورد اعتماد،17منبع مورد اعتماد).

عوارض ظروف تفلون بر اثر گرمای بیش از حد

به طور کلی، تفلون یک ترکیب ایمن و پایدار است. در دمای بالای 570 درجه فارنهایت (300 درجه سانتیگراد)، پوشش های تفلون ممکن است شروع به شکستن کنند و بخارات سمی را در هوا آزاد کنند.

استنشاق این بخارهای سمی ممکن است منجر به تب پلیمری شود که به آنفولانزای تفلون نیز معروف است.

تب دود پلیمری شامل علائم موقتی شبیه آنفولانزا مانند لرز، تب، سردرد و بدن درد است. شروع این عوارض پس از 4 تا 10 ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض این دودها رخ می دهد و این وضعیت معمولاً در عرض 12 تا 48 ساعت برطرف می شود.

تعداد کمی از مطالعات موردی نیز عوارض جانبی جدی تری از قرار گرفتن در معرض تفلون گرم شده از جمله آسیب ریه را گزارش کرده اند.

حتما بخوانید
آیا بازسازی ظروف تفلون مضر است؟

عوارض ظروف تفلون بیش از حد گرم شده برای سلامتی ممکن است جدی باشد، استفاده از روش‌های پخت و پز معمولی به شما کمک می‌کند از قرار گرفتن در معرض آن جلوگیری کنید.

 

نکاتی برای به حداقل رساندن خطر هنگام آشپزی

روش‌های مختلفی برای کاهش خطر ابتلا به هنگام آشپزی با ظروف نچسب وجود دارد. اگر اقدامات احتیاطی اولیه را رعایت کنید، پخت و پز با ظروف نچسب ایمن، سالم و راحت است.

با رعایت نکات زیر می توانید عوارض ظروف تفلون خود را هنگام آشپزی به حداقل برسانید:

  1. تابه خالی را از قبل گرم نکنید. تابه های خالی می توانند در عرض چند دقیقه به دمای بالایی برسند و به طور بالقوه باعث آزاد شدن دود پلیمری شوند. قبل از گرم کردن، مطمئن شوید که مقداری غذا یا مایع در قابلمه ها و تابه ها دارید.
  2. از پخت و پز روی حرارت زیاد خودداری کنید. روی حرارت متوسط ​​یا کم بپزید و از کباب شدن خودداری کنید، زیرا این روش پخت به دمایی بالاتر از دمای توصیه شده برای ظروف نچسب نیاز دارد.
  3. آشپزخانه خود را تهویه کنید. هنگامی که در حال آشپزی هستید، فن آشپزخانه خود را روشن کنید یا پنجره ها را باز کنید تا هر گونه بخار از بین برود.
  4. از قاشق های چوبی، سیلیکونی یا پلاستیکی استفاده کنید. ظروف فلزی می توانند باعث ایجاد خط و خش روی سطح نچسب شوند و عمر ظروف شما را کاهش دهند.
  5. شستن دست. قابلمه ها و تابه ها را به آرامی با اسفنج و آب گرم و صابون بشویید.
  6. ظروف قدیمی را  تعویض کنید. زمانی که پوشش‌های تفلون به‌دلیل خراش‌های زیاد، پوسته پوسته شدن و بریدگی‌های زیاد شروع به خراب شدن می‌کنند، آماده تعویض هستند.

بهترین جایگزین ظروف تفلون

ظروف نچسب مدرن به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شوند. انجمن سرطان آمریکا بیان می‌کند که هیچ خطری برای انسان از ظروف نچسب جدید بدون PFOA وجود ندارد. اکثر ظروف نچسب مدرن اگر به درستی از آنها استفاده کنید ایمن هستند. شما همچنین می توانید از بین چندین جایگزین نچسب، از جمله چدن، سرامیک و فولاد ضد زنگ انتخاب کنید. با این حال، اگر هنوز در مورد هر یک از اثرات بالقوه سلامتی نگران هستید، می توانید یک جایگزین را امتحان کنید.

حتما بخوانید
مقایسه تفلون و سرامیک با گرانیت : کدام ظروف بهتر هستند؟

در ادامه چنذ جایگزین عالی برای ظروف تفلون وجود دارد:

ظروف فولادی

فولاد ضد زنگ برای سرخ کردن و سرخ کردن غذا بسیار عالی است. بادوام و ضد خش است. همچنین قابل شستشو در ماشین ظرفشویی است و تمیز کردن آن را آسان می کند.

ظروف چدنی

ظروف چدنی به طور طبیعی نچسب هستند. همچنین مدت زیادی دوام می آورد و می توانند دمایی بالاتر از دمایی که برای قابلمه ها و تابه های نچسب در نظر گرفته می شود را تحمل کند.

ظروف سنگی

. ظروف سنگی برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. به طور یکنواخت گرم می شود و تا حدی نچسب هستند. همچنین ظروف سنگی ضد خش هستند و می توان آن را تا دمای بسیار بالا گرم کرد.

ظروف سرامیکی

. ظروف سرامیکی یک محصول نسبتاً جدید است. خاصیت نچسب و ایمنی بسیار خوبی دارد.

ظروف سیلیکونی

سیلیکون یک لاستیک مصنوعی است که عمدتا در ظروف پخت و پز و ظروف آشپزخانه استفاده می شود. در برابر حرارت مستقیم نمی ایستد، بنابراین برای پخت مناسب است.

سخن نهایی درباره عوارض ظروف تفلون

ظروف نچسب در بسیاری از آشپزخانه های جهان یافت می شود.

روکش نچسب از یک ماده شیمیایی به نام PTFE که تفلون نیز نامیده می شود ساخته شده است که پخت و پز و شستشو را سریع و آسان می کند.

آژانس های بهداشتی نگرانی هایی را در مورد ترکیب PFOA که قبلا برای ساخت تفلون استفاده می شد، مطرح کرده اند. با این حال، تفلون از سال 2013 بدون PFOA بوده است.

ظروف نچسب و تفلون امروزی تا زمانی که دما از 500 درجه فارنهایت (260 درجه سانتیگراد) تجاوز نکند، برای آشپزی روزمره در خانه ایمن در نظر گرفته می شود.

بنابراین، می‌توانید از ظروف نچسب خود روی اجاق گاز با حرارت کم تا متوسط ​​استفاده کنید، اما از آن در حداکثر حرارت یا برای روش‌های پخت داغ‌تر مانند کباب کردن استفاده نکنید.

در پایان روز، ظروف تفلون روشی مناسب برای طبخ غذای شماست که برای استفاده روزمره ایمن تر از قبل است. با این حال، تحقیقات بر روی سایر مواد مورد استفاده در ساخت تفلون ادامه دارد و شواهد در حال ظهور نشان می دهد که ممکن است هنوز مشکلات ایمنی وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سفارش سریع بازسازی ظروف

اطلاعات خود را وارد نمایید، تا سریعا سفارش شما ثبت شود.

عکس پاپ بازسازی ظروف